Vývojáři mega-populárního klienta pro mobilní zařízení Instagram zajistili, že v případě potřeby mohou uživatelé skrýt svůj profil před zvědavýma očima a umožnit prohlížení jejich publikací jen několika vybraným.

Ne všichni uživatelé znají aplikaci, takže zde se dozvíte, jak zavřít svůj profil na Instagramu.

  • Přejděte na svou profilovou stránku kliknutím na tlačítko s mužíčkem - poslední ve spodním menu.
  • Pod čísly s počtem publikací a odběratelů vpravo od avatara klikněte na "Upravit profil"

Zobrazit další materiály pro zveřejňování fotografií na internetu
Jak připravit fotografie pro zveřejnění na internetu (na Instagramu)
Jak přijmout aplikace pro prohlížení zavřených fotek na Instagramu
Jak upravit fotky přímo na tomto webu pro zveřejnění na internetu
Jak změnit velikost fotek ve Photoshopu online Jak oříznout fotky online

  • Přejděte trochu dolů, po osobních údajích s e-mailem, telefonem, heslem a pohlavím uvidíte nastavení "Příspěvky uzavřeny" , vedle něj je posuvné tlačítko. Pokud je zašedlá, nenastavili jste soukromí. Chcete-li to provést, přesuňte posuvník do polohy "zapnuto" , tlačítko by mělo zmodrat

  • Klepněte na zaškrtnutí v pravém horním rohu. Zobrazí se okno, ve kterém je třeba akci potvrdit kliknutím na „Ano, potvrzuji“

Hotovo – teď nikdo nemůže vidět vaše fotky a videa bez osobního svolení.

Nyní víte, jak zavřít svůj instagramový profil, ale ti, kdo jsou v aplikaci noví, nemusí plně chápat, co to znamená.

Jaký je rozdíl mezi soukromým profilem a veřejným?

  • Chcete-li se přihlásit k odběru profilu s nastavením soukromí, musíte poslat žádost jeho vlastníkovi a ten rozhodne, zda žadatele přidá do seznamu odběratelů.
  • Fotky a videa těch, jejichž profily jsou uzavřeny, se neúčastní obecného vyhledávání hashtagů, mohou je najít pouze ti, kteří sledují vlastníky těchto publikací. Totéž platí pro fotografické karty.
  • Soukromý profil lze nalézt pouze ve vyhledávání uživatele, ale vidíte pouze avatar, přezdívku takového uživatele a také počet jeho odběratelů a publikací.

  • Komentáře a lajky zanechané pod publikacemi uživateli se zavřenými stránkami může vidět každý, kdo má přístup k prohlížení těchto publikací. Odkaz na profil takového komentátora je aktivní, ale po kliknutí na něj se těm, kteří nejsou odběrateli, zobrazí nápis, že je povoleno nastavení soukromí.
  • Když pošlete fotku nebo video z Instagramu na sociální síť, uvidí je každý, kdo má na sociální síti přístup ke stránce.

Relativně nedávno se v klientovi objevila nová funkce - Direct, která se týká i soukromí. S ním můžete posílat publikace konkrétnímu uživateli nebo uživatelům. Tyto publikace se neobjevují v obecném zdroji. To znamená, že je to "osobní" . Možná by někdo raději neuzavíral celý profil, ale prostě poslal určité fotografie a videa vybraným lidem. Používání Instagram Direct je snadné.

  • Vstupte do nabídky Fotky z místa, kde normálně publikujete.
  • Vyfoťte fotku nebo ji přidejte z galerie zařízení, v případě potřeby ji zpracujte a klikněte na šipku „Další“. Ve fázi publikování vyberte "Přímo" nad fotografií.
  • Přidejte popis a vyberte příjemce kliknutím na avatary ze seznamu níže.
  • Zaškrtněte políčko „Publikovat“.

Hotovo! Nyní vaši publikaci uvidí pouze ti, kterým je určena.